1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. YEDAŞ’ın Akıllı Şebeke Projesi’ne Amerika’dan destek

YEDAŞ’ın Akıllı Şebeke Projesi’ne Amerika’dan destek

Enerji Günlüğü - YEDAŞ, Akıllı Şebeke Projesi için Amerikan Ticaret ve Kalkınma Ajansı (USTDA)’dan 555.000 Dolar destek almaya hak kazandı.Yeşilırmak...

YEDAŞ’ın Akıllı Şebeke Projesi’ne Amerika’dan destek

Enerji Günlüğü - YEDAŞ, Akıllı Şebeke Projesi için Amerikan Ticaret ve Kalkınma Ajansı (USTDA)’dan 555.000 Dolar destek almaya hak kazandı.

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ), tamamlamış olduğu akıllı şebeke (Smartgrid) altyapısının ikinci fazı olan Smartgrid Uygulama ve Şebeke Entegrasyonu Projesi için Amerikan Ticaret ve Kalkınma Ajansı (USTDA)’dan 555.000 USD destek almaya hak kazandı.

Amerika Ticaret Ataşesi Larry Farris’in de katılmış olduğu Proje Destek Sözleşmesi,YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu ile USTDA Bölge Direktörü Carl B.Kress tarafından imzalandı.

İLERİ DÜZEYDE SMARTGRİD KULLANICISI SINIFINDA

15 ayda gerçekleşecek olan proje ile YEDAŞ’ın, güçlü bir teknolojik sistem yapısı ile sürdürülebilir operasyonel mükemmellik ve müşteri memnuniyeti için ‘Smartgrid yol haritası’oluşturacağını belirten YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “YEDAŞ’ın 2013 yılında Amerikan Ticaret ve Kalkınma Ajansı (USTDA)’na sunmuş olduğu proje değerlendirme sürecinde USTDA tarafından görevlendirilenuzmanlarca, YEDAŞ’ın mevcut teknolojik altyapısı (SCADA/DMS, SAP,GIS, AMI,AMR) incelendi. Smartgrid vizyonu ve Smartgrid uygulama kapasitesi belirlenmiştir. USTDA’ın detaylı olarak yaptığı incelemeler sonrasında YEDAŞ, Smartgrid ‘in birinci fazını tamamlamış ve ileri düzey Smartgrid aşamasına gelmiş bir Şirket olarak sınıflandırılmıştır” dedi.

YEDAŞ İÇİN GURUR VERİCİ

YEDAŞ’ın tüm iş süreçlerinde teknolojinin kullanımı ve teknolojik yatırımlara büyük önem verdiğini kaydeden Genel MüdürTürkoğlu, “Bu vizyonun YEDAŞ’daki en güzel yansıması,2011 yılından itibaren kurulumuna başlanan SCADA/DMS, GIS, SAP, AMI, AMR gibi operasyonel mükemmellik ve hizmet kalitesinin en kritik anahtarı olan sistemlerdir. YEDAŞ,2012 yılında sektörde bir ilk olan EFQM3 yıldızlı Mükemmellik Belgesi’ne layık görülmüştür. YEDAŞ’ın sektörde ilk ve tek olarak sahip olduğu bu konumun temel gerekliliklerinin başında operasyonel mükemmelliği yakalayacak şekilde Smartgrid sisteminin hayata geçirilmesi gelmektedir. YEDAŞ, bu bilinç ile 2011 yılından bu yana Smartgrid hedefine hızla koşmaktadır. Bu nedenle, Smartgrid Yol Haritası Projesi’nin uluslararası prestije sahip USTDA gibi bir kuruluş tarafından desteklenmesi,YEDAŞ için gurur vericidir olduğu gibi, YEDAŞ’ın bugüne kadar gerçekleştirdiği Smartgrid çalışmalarındaki başarısının da bir göstergesidir” diye konuştu.

AMERİKA’YI KEŞFETMEK YERİNE AMERİKA YEDAŞI’I KEŞFETTİ

Türkoğlu, “YEDAŞ’ın dağıtım sektöründe Smartgrid’e geçiş için bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalar vegeniş bir perspektifte hazırlamış olduğu projemiz ile“Amerika’yı yeniden keşfetmek”sözü “Amerika YEDAŞ’ı keşfetti” şeklinde bir dönüşüme geçmiştir. Şirketimizin, Smartgrid bakış açısını objektif bir şekilde değerlendirerek, projemizi destekleyen USTDA yetkililerine teşekkür ediyoruz. Yeni Smartgrid ve Smart Community Projeleri’nde de güçlü bir işbirliği oluşturarak, başarılı sonuçlara imza atacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu. USTDA Bölge Direktörü Carl B.Kress ise, projenin değerlendirme sürecinde YEDAŞ’ın vizyon, insan kaynağı ve altyapı olarak Smartgrid kapasitesininUSTDA tarafından net bir şekilde anlaşıldığını veYEDAŞ’ın projesinden alınacak çıktıların gerek YEDAŞ gerek ise sektör için büyük önem taşıdığını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler