1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Yeni hükümetin HES’lerde çevre duyarlılığı yüksek

Yeni hükümetin HES’lerde çevre duyarlılığı yüksek

Enerji Günlüğü - Küçük hidroelektrik santrallere (HES) ilişkin olarak çevre duyarlılığı en üst düzeyde hayata geçirilecek, bu amaçla gerekli düzenlemeler...

Yeni hükümetin HES’lerde çevre duyarlılığı yüksek

Enerji Günlüğü - Küçük hidroelektrik santrallere (HES) ilişkin olarak çevre duyarlılığı en üst düzeyde hayata geçirilecek, bu amaçla gerekli düzenlemeler hızlı bir şekilde yapılarak etkili bir şekilde uygulanacak.

TBMM’ye dün sunulan 62. Hükümet Programı’nda,Küçük hidroelektrik santrallere (HES) ilişkin olarak çevre duyarlılığının en üst düzeyde hayata geçirileceği, bu amaçla gerekli düzenlemelerin hızlı bir şekilde yapılarak etkili bir şekilde uygulanacağı belirtildi.

Ahmet Davutoğlu tarafından TBMM’ye sunulan Programın 5 başlığından biri olan Yaşanabilir Mekânlar Çevre kapsamında, Çevreye ilişkin düzenlemeler, işlemler ve denetimlerin politika ve plan kararlarına uyumlu bir şekilde yürütüleceği, koruma-kullanma dengesinin en iyi şekilde gözetileceği vurgulandı.

Bu çerçevede atılacak adımlara yer verilen programda, küçük hidroelektrik santrallere (HES) ilişkin olarak çevre duyarlılığının en üst düzeyde hayata geçirileceği, bu amaçla gerekli düzenlemelerin hızlı bir şekilde yapılarak etkili bir şekilde uygulanacağı belirtildi.

Ayrıca, Su kaynaklarının daha etkin yönetimi ve korunması için havza esaslı su yönetimine geçileceği ve havza bazında entegre atıksu ve su yönetimi sistemi oluşturma çalışmalarına hız verileceği de belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler