1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Yıldız: Engellere rağmen enerji yatırımları büyür

Yıldız: Engellere rağmen enerji yatırımları büyür

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Taner Yıldız, tüm engellere rağmen Türkiye'deki enerji yatırımlarının devam edeceğini söyledi.Enerji ve Tabii Kaynaklar...

Yıldız: Engellere rağmen enerji yatırımları büyür

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Taner Yıldız, tüm engellere rağmen Türkiye'deki enerji yatırımlarının devam edeceğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Polat Enerji tarafından kurulan Türkiye'nin en büyük rüzgâr santrali unvanına sahip, Kırşehir Mucur'daki Geycek Rüzgar Enerjisi Santrali'nin açılışında konuştu. Büyüyen ve gelişen Türkiye'nin enerji ihtiyacının da artmasının doğal olduğunu ifade eden Taner Yıldız, "Şu anda elektrik arzı talepten fazladır" dedi.

Rüzgar santrallerinin, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı yatırımların en nadidelerinden olduğunu kaydeden Yıldız, "Engellerimiz tabii ki olacak. Hamdolsun, Kırşehir'in kuşlarıyla ilgili bir sorunu yok" diye konuştu.

Kömür kirli, nükleer riskli bulunurken, rüzgar santrallerinin de kuşlar üzerinde tehdit oluşturabildiğini kaydeden Yıldız, "İngiltere de yapılan araştırma kuş ölümleriyle ilgili RES'lerin payının çok az olduğunu ortaya koyuyor" ifadesini kullandı.

Samimi çevrecilere saygı duyduklarını ifade eden Yıldız, enerji yatırımlarına yönelik çevre kaygısıyla ortaya çıkarılan engellere rağmen yollarına devam edeceklerini aktardı. Bugüne kadar 75 santralin mahkeme kararlarıyla iptal edildiğini anlatan Bakan Yıldız, bunların 13 bin 77 MW'ye karşılık geldiği bilgisini verdi. 

Sabiha KÖTEK - KIRŞEHİR


ERDOĞAN: HER ENERJİ YATIRIMI ALTIN DEĞERİNDE


POLAT ENERJİ GEYCEK RÜZGAR SANTRALİ RESMEN AÇILDI

Önceki ve Sonraki Haberler