1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Yıldız: Norveç görüşmelerinin somut sonuçlarını enerjide göreceğiz

Yıldız: Norveç görüşmelerinin somut sonuçlarını enerjide göreceğiz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Norveç’te yaptığı görüşmelerin petrol, doğal gaz, yenilenebilir enerji kaynakları,...

Yıldız: Norveç görüşmelerinin somut sonuçlarını enerjide göreceğiz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Norveç’te yaptığı görüşmelerin petrol, doğal gaz, yenilenebilir enerji kaynakları, HES'ler ve diğer konularda somut sonuçları olacağını söyledi.

Norveç ziyaretinde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yaptıkları görüşmelerin son derece verimli geçtiğini dile getirerek, petrol, doğal gaz, yenilenebilir enerji kaynakları, HES'ler ve diğer konularda bunların somut sonuçlarını göreceklerine inandığını kaydetti.

Bakan Yıldız, Norveç'teki resmi temasları kapsamında Avrupa Ekonomik Alanı ve AB Bakanı Vidar Helgesen ile Petrol ve Enerji Bakanı Tord Lien ile görüştü. Statkraft şirketinin merkezini de ziyaret ederek, üst düzey yönetici Christian Rynning-Tonnesen ile bir araya geldi.

Bakan Yıldız, ayrıca temasları kapsamında Petrol ve Enerji Bakanı Tord Lien ile görüştü ve Devlet Konukevi'ndeki yemeğe katıldı.

Yıldız, yemekte yaptığı konuşmada, iki ülkenin birçok sektörde işbirliği yapabileceğini, bu imkanların enerji sektöründe çok daha fazla olduğunu söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler