1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Zaim: HES`ler kısıtlı su kaynaklarını tahrip ediyor

Zaim: HES`ler kısıtlı su kaynaklarını tahrip ediyor

Enerji Günlüğü - Kadir Has Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Zaim, hidroelektrik santrallerinin Türkiye'de...

Zaim: HES`ler kısıtlı su kaynaklarını tahrip ediyor

Enerji Günlüğü - Kadir Has Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Zaim, hidroelektrik santrallerinin Türkiye'de zazen kısıtlı durumdaki su kaynaklarını tahrip ettiğini söyledi.

Prof. Dr. Osman Zaim, Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenen "Enerji Verimliliği ve İklim Değişikliğinde Kadının Önemi" adlı konferansta yaptığı konuşmada, İstanbul’da son derece kurak bir kış geçirildiğine dikkat çekti. Prof. Dr. Zaim şunları söyledi:

"Biz ülkemizi bir tatlı su cenneti zannediyoruz. Fakat dünya su kaynakları sıralamasında son sıralardayız. Buna rağmen tatlı su kaynaklarımızı son derece hoyratça harcıyoruz. Bazen çaresizlikten su kaynaklarını kullanmak zorunda kalıyoruz. Nitekim enerjiye ihtiyacımız var ve bu amaçla kurulan hidroelektrik santralleriyle su kaynaklarımızı mahvediyoruz."

Her yapılan eylemin bir fırsat maliyeti olduğu ve bu fırsat maliyeti de düşünülerek adım atılması gerektiği uyarısında bulunan Zaim "Türkiye su kaynakları konusunda ne yazık ki Kuzey Afrika, Güney Afrika ve Doğu Afrika ile aynı kaderi paylaşıyor" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler