1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Zorlu, İkizdere HES`i revize edecek

Zorlu, İkizdere HES`i revize edecek

Enerji Günlüğü - 1961 yılında üretim faaliyetlerine başlayan İkizdere Regülatör ve HES revize edilecek.Zorlu Enerji'nin %100 hissedarı olduğu Zorlu...

Zorlu, İkizdere HES`i revize edecek

Enerji Günlüğü - 1961 yılında üretim faaliyetlerine başlayan İkizdere Regülatör ve HES revize edilecek.

Zorlu Enerji'nin %100 hissedarı olduğu Zorlu Doğal Elektrik Üretimi A.Ş. tarafından Doğu Karadeniz Havzası, Rize İli, İkizdere İlçesi sınırları içerisindeki İkizdere (mansapta İyidere) üzerinde bulunan İkizdere Hidroelektrik Santrali (HES)’nin revizyonu planlanıyor.

revizyon kapsamında, mevcut durumda 32 m3 aktif hacime sahip yükleme havuzunun aktif hacminin 570 m3’e çıkarılması planlanmaktadır. Proje kapsamında yeni ünitelerin ilave edilmesi söz konusu olmayıp, yalnızca mevcut yükleme havuzunun rehabilitasyonu planlanıyor.

İkizdere Hidroelektrik Santrali (HES) 1961 yılından bu yana yılda ortalama 110 milyon kw/saat elektrik üretmekte

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, kapasite arttırım projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Rize Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebilecek.

İkizdere Regülatör ve HES’in kurulu gücünün 18,6 MW'tan 26,05 MW'a yükseltilmesi de şirketin ayrı bir proje olarak planları arasında.

ZORLU ENERJİ'NİN İKİ TESİSİNE LİSANS TADİLİ

Önceki ve Sonraki Haberler