1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. FETÖ'cü diye el koyulan Akfel’in ortaklarından Türkiye aleyhine dava

FETÖ'cü diye el koyulan Akfel’in ortaklarından Türkiye aleyhine dava

Hollanda ve Singapur merkezli iki şirket, ortağı oldukları Akfel’in, TMSF’ye devrinden ötürü zarar gördükleri iddiasıyla tahkim davası açıp tazminat istedi.  

FETÖ'cü diye el koyulan Akfel’in ortaklarından Türkiye aleyhine dava

Enerji Günlüğü - Hollanda ve Singapur merkezli iki şirket, ortağı oldukları Akfel’in, TMSF’ye devrinden ötürü zarar gördükleri iddiasıyla tahkim davası açıp tazminat istedi.  

Merkezi Hollanda ve Singapur’da bulunan iki şirket, doğalgaz ithalatçısı Akfel Commodities şirketinin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilmesi kararına karşı Türkiye aleyhine dava açıp tazminat istedi. ABD merkezli Uluslararası Yatırım Anlaşmazlıklarının Çözümü Merkezi’ne (ICSID) başvuran Akfel Commodities Pte. Ltd. (Singaporean) ve I-Systems Global B.V. (Dutch) adlı şirketler 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden sonra Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kontrolünde olduğu gerekçesiyle Akfel Commodities’e el koyulması nedeniyle zarara uğradıkları iddiasıyla tazminat talebinde bulundu.  

Akfel Commodities 2016 Aralık ayı başında kamulaştırılırken, I-Systems 45 gün sonra devlet kontrolüne alınmıştı.

Dünya Bankası grubunun bir parçası olan ICSID tarafından kabul edilip açılan davada ilk duruşmanın önümüzdeki aylarda yapılması bekleniyor.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler