1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aksa Enerji Kongo'da doğalgaz santrali yatırımı yapacak

Aksa Enerji Kongo'da doğalgaz santrali yatırımı yapacak

Aksa Enerji, Kongo’da 50MW gücünde doğalgaz santrali için imtiyaz sözleşmesi imzaladı. Sözleşme kapsamında tesise 50MW kurulu güç ilave edilecek.

Aksa Enerji Kongo'da doğalgaz santrali yatırımı yapacak

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji, Kongo’da 50MW gücünde doğalgaz santrali için imtiyaz sözleşmesi imzaladı. Sözleşme kapsamında tesise 50MW kurulu güç ilave edilecek. 

Aksa Enerji Üretim AŞ, %100 bağlı ortaklığı Aksa Energy Company Congo ile Kongo Cumhuriyeti (Republic of the Congo) arasında, Pointe-Noire şehrinde bulunan 50 MW kurulu güce sahip doğalgaz santralinin 30 yıl süre ile işletme hakkına yönelik imtiyaz sözleşmesi imzaladı. 

Sözleşme kapsamında santralin kurulu gücü, kapasite artışı yatırımı yapılarak 100 MW'a çıkarılacak. Santralde, Kongo'dan çıkarılan yerli doğalgaz kullanılacak. Üretilen elektrik ise mevcut iletim sistemi üzerinden komşu ülke Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne (Democratic Republic of the Congo) ihraç edilecek. 

Bu arada Aksa Enerji, Kongo Cumhuriyeti'nde doğalgaz kaynaklı enerji üretimi ve satışına ilişkin iki yeni proje için ön lisans aldığını daha önce duyurmuştu. Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cemil Kazancı, “Uluslararası arenada yatırım görüşmelerimize uzun süredir devam ediyorduk ve bu hafta içerisinde hem Özbekistan hem de Kongo’da resmiyete kavuşan sonuçlar oldu. Aksa Enerji olarak acil enerji ihtiyacı olan bölgeleri her zaman öncelik olarak görüyor ve yatırım planlamalarımızı da buna göre yapıyoruz. Kongo’nun Pointe-Noire şehrinde bulunan 50MW kurulu güce sahip doğal gaz santralinin 30 yıl süre ile işletme hakkına yönelik bir imtiyaz sözleşmesi imzaladık. Gelecek dönemde bu santralin kapasitesini 50 MW artırarak 100 MW’lık kurulu güce sahip olmasını sağlayacağız. Yatırımlarımıza hız kesmeden devam etmeyi hedefliyoruz” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler