1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Avrupa bankalarından Amazon petrolüne kredi yok!

Avrupa bankalarından Amazon petrolüne kredi yok!

Avrupalı bankalar Credit Suisse, ING ve BNP Paribas,  Ekvador'daki Amazon ormanlarının korunması amacıyla Amazon petrolünün ticaretine finansman sağlamayı durdurdular.

Avrupa bankalarından Amazon petrolüne kredi yok!

Enerji Günlüğü - Avrupalı bankalar Credit Suisse, ING ve BNP Paribas,  Ekvador'daki Amazon ormanlarının korunması amacıyla Amazon petrolünün ticaretine finansman sağlamayı durdurdular.

Avrupalı bankalar İsviçreli Credit Suisse, Hollandalı ING ve Fransız BNP Paribas, Amazon yağmur ormanlarının korunması kampanyaları sonrasında Güney Amerika ülkesi Ekvador'un ham petrol ticaretine finansman sağlamayı durdurma kararı aldıklarını açıkladılar. 

Amazon, küresel ısınmadan sorumlu ana sera gazlarından biri olan karbondioksiti emerek Dünya'nın iklimini düzenlemede hayati bir rol oynuyor. 

“BANKALAR PETROL ÇIKARMAYA FİNANSMAN SAĞLAMAMALI”

Ekvator Amazonu'nun Yerli Halkları Konfederasyonu Başkanı Marlon Vargas da yaptığı açıklamada, Credit Suisse, ING ve BNP Paribas, Ekvador ham petrol ticaretine finansman sağlamayı durdurma kararı aldıklarını belirterek, "Bankaların verdikleri bu taahhüt bir kilometre taşı" ifadesini kullandı. Vargas, bankaların ekonomik kalkınmanın başka biçimlerini finanse etmelerini ancak petrol çıkarmaya finansman sağlamamaları gerektiğini vurguladı. 

Ağustos ayında yayınlanan bir rapor, Ekvador bölgesinden çıkarılan petrolün ABD'ye satılmasına geçtiğimiz 10 yılda en çok finansal destek sağlayan bankaları Rabobank, UBS ve Natixis olarak ortaya koymuştu.

Ekvador günde 500 bin varil civarında petrol üretiyor. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler