1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Avrupa'da kömür stokları arttı

Avrupa'da kömür stokları arttı

Kuzeybatı Avrupa ithalat terminallerindeki kömür stokları haftalık bazda %5 artarak son iki ayın en yüksek seviyesine ulaştı. 

Avrupa'da kömür stokları arttı

Enerji Günlüğü - Avrupa kömür stokları 6,24 milyon ton ile iki ayın zirvesine ulaştı. Stoklar bir önceki yıla göre de yaklaşık 2 milyon ton arttı.

Avrupa’da kış mevsimiyle birlikte kömür talebinin artmasıyla yakın vadeli talep endişeleri hafifledi. Güncel liman verilerine göre, Kuzeybatı Avrupa ithalat terminallerindeki kömür stokları son iki ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Amsterdam, Rotterdam ve Antwerp'teki (ARA) dört önemli terminaldeki kombine envanterler, bir hafta öncesine göre 0,29 milyon ton artışla 6,24 milyon ton düzeyine ulaştı ve 10 Ekim ile başlayan haftadan bu yana en yüksek seviye olarak kaydedildi. Stok seviyeleri geçen yılın bu zamanına göre yaklaşık 2 milyon ton daha yüksek bir düzeyde yer alıyor. 

Rotterdam'ın EMO terminalindeki stoklar bu hafta 4 milyon ton ile üç ayın en yüksek seviyesinde kaydedildi. OBA terminalinde ise stok seviyesi önceki haftaya kıyasla değişmeden 1,8 milyon ton olarak belirlendi. EBS terminalinde 0,065 milyon ton ve Vlissingen terminalinde ise 0,37 milyon ton stok seviyeleri kaydedildi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler