1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aydem Yenilenebilir Enerji halka açılıyor

Aydem Yenilenebilir Enerji halka açılıyor

Aydem Enerji, yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren iştiraki Aydem Yenilenebilir Enerji AŞ’yi halka arz etmek üzene SPK'ya başvurdu.

Aydem Yenilenebilir Enerji halka açılıyor

Enerji Günlüğü - Aydem Enerji’nin yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren iştiraki Aydem Yenilenebilir Enerji AŞ’yi halka açıyor.

Aydem Enerji’nin yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren iştiraki Aydem Yenilenebilir Enerji, halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurdu. Halka arzın konsorsiyum liderliğini Garanti Yatırım, İş Yatırım, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ile Yapı Kredi Yatırım üstlenecek. Halk Yatırım, Vakıf Yatırım ve Ziraat Yatırım ise süreçte eş liderler olarak görev alacak.

Aydem Yenilenebilir Enerji’nin ana faaliyet konusu hidroelektrik, rüzgar, jeotermal ve çöp gazı gibi yenilenebilir kaynaklardan elektrik enerjisi üretimini ve üretilen elektrik enerjisinin satışını kapsıyor.

Portföyünün tamamı yüzde 100 yenilenebilir enerjiden oluşan Aydem Yenilenebilir Enerji, Türkiye’nin yalnızca yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten en büyük şirketi unvanına sahip. Bu yıl 25’inci yılını kutlayan Aydem Yenilenebilir Enerji aynı zamanda Türkiye’nin ilk özel hidroelektrik santralini hayata geçiren Şirket.

Şirket hali hazırda ülkenin dört farklı bölgesinde bulunan yirmi adet HES, üç adet RES, bir adet JES ve bir adet de LFG santrali olmak üzere toplamda 25 adet yenilenebilir enerji santrali işletiyor. Söz konusu santraller Karadeniz, Marmara, Akdeniz ve Ege bölgelerinde faaliyet gösteriyor.

30 Haziran 2020 tarihi itibarıyla Aydem Yenilenebilir Enerji’nin toplam kurulu gücü 1.020 MW’a ulaşmış durumda. Bu gücün yüzde 84’ü, yani 852 MW’lık kısmı HES’lerden ve yüzde 16’sı yani 161 MW’lık kısmı RES’lerden ve geriye kalan kısmı da JES ve LFG santrallerinden oluşuyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler