1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Eni Mısır’daki LNG tesisinde yeniden üretime başladı

Eni Mısır’daki LNG tesisinde yeniden üretime başladı

İtalyan enerji şirketi Eni, 8 yıl aradan sonra Mısır’ın Damietta kentindeki LNG tesisinde  yeniden üretime başladı.

Eni Mısır’daki LNG tesisinde yeniden üretime başladı

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Eni, 8 yıl aradan sonra Mısır’ın Damietta kentindeki LNG tesisinde  yeniden üretime başladı.

Mısır’ın devasa doğal gaz sahası Zohr’u keşfeden İtalyan enerji şirketi Eni, Mısır’daki LNG çalışmalarına yeniden başladı. Eni, 2012 yılı Kasım ayından bu yana çalışmalarını durdurduğu Mısır’ın doğusundaki Damietta kentinde bulunan LNG tesisinde üretime yeniden başladığını ve ilk kargonun yola çıktığını açıkladı. Eni bu gelişmenin, taraflar arasındaki tüm anlaşmazlıkları çözmeyi ve tesisteki operasyonları yeniden başlatmayı amaçlayan 1 Aralık 2020’deki anlaşmanın tamamlanması sürecinde önemli bir kilometre taşını temsil ettiğini belirtti. Anlaşmanın Mart ayının başlarında resmi olarak tamamlanması bekleniyor.

Açıklamaya göre, tesisten dolumu yapılan 158.000 m3 LNG kapasiteli "Golar Glacier" tankeri Bangladeş'e gitmek üzere yola çıktı. 

Yılda 6,75 milyar metreküp kapasiteli Damietta tesisi 2005 yılında açılmıştı. 1 Aralık 2020 tarihinde Mısır hükümeti, Mısırlı şirketler EGPC ve EGAS ile Eni ve İspanyol Naturgy tesisin yeniden üretime başlaması için anlaşmaya varmışlardı. Anlaşma kapsamında Eni Naturgy eşit ortaklığı olan Union Fenosa Gas (UFG) lağvedilmiş ve sahip olduğu yüzde 80 hissesi de Eni (%50) ve EGAS (%30) arasında bölüşülmüştü. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler