1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. AB, pozitif enerji ve sürdürülebilir şehir projeleri arıyor

AB, pozitif enerji ve sürdürülebilir şehir projeleri arıyor

Avrupa Birliği tarafından fonlanmak üzere, Pozitif Enerji Bölgeleri ve Sürdürülebilir Şehirler (ENPED) 2021 Yılı proje başvuru çağrısı açıldı.

AB, pozitif enerji ve sürdürülebilir şehir projeleri arıyor

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği tarafından fonlanmak üzere, Pozitif Enerji Bölgeleri ve Sürdürülebilir Şehirler (ENPED) 2021 Yılı proje başvuru çağrısı açıldı. 

Pozitif Enerji Bölgeleri ve Sürdürülebilir Şehirler (ENPED) Çağrısına yönelik başvurular, 20 Ekim 2021 tarihinde başladı. Avrupa Birliği’nde 2030’a kadar 100 şehrin iklim tarafsızlıklarının sağlanmasını desteklemeyi amaçlayan ENPED 2021 yılı çağrısına; Türkiye, Avusturya, Belçika, Danimarka, Hollanda, İtalya, Romanya ve İsveç fonlama ajansları katılım gösteriyor. 

Proje başvurusu yapacak konsorsiyumlar, çağrıya katılan en az 2 farklı ülkeden en az 2 bağımsız katılımcı ile oluşturulabilecek. Oluşturulacak konsorsiyumlarda en az bir ortağın şehir, belediye veya kentsel hizmetler sağlayan kuruluş olması gerekecek. 

9 Kasım 2021 tarihinde, saat 14.30’da ENPED 2021 Çağrısına yönelik bir bilgi günü etkinliği gerçekleştirilecek. Bilgi günü etkinliğinin ardından, çağrı sekretaryası tarafından 24 Kasım 2021 saat 14.30’da çevrimiçi proje pazarı etkinliği gerçekleştirilecek. 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler