1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK üç taslak metnini görüşe açtı

EPDK üç taslak metnini görüşe açtı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Elektrik piyasasında 3 yönetmelikte değişiklik öngören taslakları görüşe açtı. 

EPDK üç taslak metnini görüşe açtı

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Elektrik piyasasında 3 yönetmelikte değişiklik öngören taslakları görüşe açtı. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), “Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliğinde değişiklik öngören taslak", "Vadeli Elektrik Piyasası İşletim Usul ve Esaslarında değişiklik öngören taslak" ve "Teminat Usul ve Esaslarında değişiklik öngören taslak" olmak üzere üç düzenleme taslağının görüşe açıldığını duyurdu. Taslaklar ilgililerin görüşlerinin alınmasını teminen kurumun internet sayfasında 30 Ekim 2020 tarihine kadar görüşe açık olacak.

İlgililerin değişiklik taslakları hakkındaki görüş ve önerilerini, gerekli değerlendirmelerin yapılabilmesini teminen 30 Ekim 2020 tarihine kadar (MS Word) formatında [email protected] e-posta adresine göndermeleri gerekiyor.

Vadeli Elektik Piyasası (VEP) Türkiye'de örneği olmayan bir piyasa. EPİAŞ, VEP’in devreye alınması sürecinde kapsamlı analiz çalışmalarına devam ediyor. Söz konusu analiz çalışmaları neticesinde Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliği (DUY), VEPUE’de bir takım değişiklikler yapma ihtiyacı doğduğu belirtiliyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler