1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. İçtaş Erzincan Bağıştaş HES barajına 38 MW’lık yüzer GES kuracak

İçtaş Erzincan Bağıştaş HES barajına 38 MW’lık yüzer GES kuracak

İçtaş Yenilenebilir Enerji, Erzincan’daki Bağıştaş-I Barajı rezervuar alanında yardımcı kaynak olarak 38 MW kapasiteli yüzer güneş enerjisi santrali kuracak.

İçtaş Erzincan Bağıştaş HES barajına 38 MW’lık yüzer GES kuracak

Enerji Günlüğü - İçtaş Yenilenebilir Enerji, Erzincan’daki Bağıştaş-I Barajı rezervuar alanında yardımcı kaynak olarak 38 MW kapasiteli yüzer güneş enerjisi santrali kuracak.

İçtaş Yenilenebilir Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. tarafından Erzincan ili, İliç ilçesi, Dostal Mahallesi mevkide Bağıştaş-I Baraj Gölü üzerinde 38 MW kapasitede hibrit santral kurulması planlanıyor. Bağıştaş-I Barajı ve HES Yardımcı Kaynak Yüzer GES projesinin bedeli 215 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

YÜZER GES 12.700 KİŞİNİN ELEKTRİK İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Mevcut durumda Bağıştaş-I Barajı ve HES tesisi 140,63 MWe kapasite ile işletiliyor. Planlanan proje ile Bağıştaş-I Barajı rezervuar alanının %2,7’lik kısmında 105.003 adet 400 Wp gücünde HT-SAAE’nin HT72-156M model paneli kullanılarak 38 MW kapasiteli yüzer güneş enerjisi santrali kurulacak. Santralde üretilecek 53,89 GWh elektrik enerjisi, öncelikle trafoya, ardından mevcut şalt sahasına aktarılarak enterkonnekte sisteme verilecek. Santralde üretilen elektrik ile yaklaşık 12.700 kişinin yıllık elektrik enerjisi ihtiyacı karşılanabilecek. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler