1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Aksa, Soma ve Kırkağaç'a doğal gaz ulaştırdı

Aksa, Soma ve Kırkağaç'a doğal gaz ulaştırdı

Aksa Manisa Doğalgaz, görev bölgesinde yer alan yerleşimlerden Soma ve Kırkağaç ilçelerine doğal gaz vermeye başladı. 

Aksa, Soma ve Kırkağaç'a doğal gaz ulaştırdı

Enerji Günlüğü - Aksa Manisa Doğalgaz, görev bölgesinde yer alan yerleşimlerden Soma ve Kırkağaç ilçelerine doğal gaz vermeye başladı. 

Aksa Doğalgaz’ın lisans bölgelerinden Manisa’da iki ilçenin daha doğalgaza kavuşması nedeniyle bugün bir tören düzenlendi. Manisa’nın Soma ve Kırkağaç ilçelerine doğal gaz verilmeye başlandı. İki ilçeye gaz verilmeye başlaması münasebetiyle düzenlenen törene video konferans yöntemiyle katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soma ve Kırkağaç’taki vatandaşların da artık doğal gazın konforundan, temizliğinden ve rahatlığından yararlanabileceğini belirtti.

29.5 MİLYON LİRA YATIRIMLA 45.2 KM BORU HATTI

Soma ve Kırkağaç'a doğalgaz ulaştırılması için toplam 29,5 milyon lira yatırımla 45,2 km uzunluğunda doğal gaz hattı döşendiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2020 yılı sonu itibariyle 153 bin km dağıtım şebekesi uzunluğuna ulaşarak 589 yerleşim yerine doğal gaz arzı sağladık. Bugün 54,5 milyon vatandaşımız doğal gazın konforundan yararlanıyor. Doğal gazın ulaştığı toplam nüfusumuz ise yaklaşık 68 milyondur. Tüm dünyada kamu yatırımlarının durma noktasına geldiği 2020 yılında da doğal gaz yatırımlarımıza ara vermedik. Salgına rağmen 39 ilçe ve beldemizi doğal gaza kavuşturduk” dedi. 

81 İL MERKEZİ İLE 589 YERLEŞİME GAZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise yaptığı değerlendirmede, bugün Türkiye’nin 81 il merkezi ve 589 yerleşim yerinin doğalgazla buluşturulduğunu ve doğal gaz dağıtım altyapısı için bugüne kadar yaklaşık 27 milyar liralık yatırım yapıldığını kaydetti. Türkiye nüfusunun yüzde 65’inin doğal gaz konforundan istifade eder hale geldiğini belirten Dönmez, “Sadece şehir merkezlerine değil, ilçe, belde, kasaba, köy demeden Türkiye’nin her köşesine ulaşarak vatandaşlarımızın rahatı için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İki ilçemizde kurduğumuz doğal gaz dağıtım şebekemiz abone alımına hazır duruma geldi” dedi. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler