1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Nissan Çinli Envision ile Japonya'da batarya üretecek

Nissan Çinli Envision ile Japonya'da batarya üretecek

Japon otomobil üreticisi Nissan ve Çinli batarya üreticisi Envision AESC, elektrikli araçlar için Japonya'nın Ibaraki bölgesinde yeni bir batarya fabrikası kuracaklar.

Nissan Çinli Envision ile Japonya'da batarya üretecek

Enerji Günlüğü - Japon otomobil üreticisi Nissan ve Çinli batarya üreticisi Envision AESC, elektrikli araçlar için Japonya'nın Ibaraki bölgesinde yeni bir batarya fabrikası kuracaklar.

Japonya'nın üçüncü büyük araç üreticisi Nissan Motor, elektrikli araçları için ikinci bir batarya fabrikası açma planlarını açıkladı. Bu defa Japonya’da yine Çinli Envision AESC şirketi ile açacağı tesisi Japonya'nın Ibaraki bölgesinde kurma kararı aldıklarını bildirdi. İki şirket geçen ay 1,4 milyar dolar yatırımla İngiltere’de bir elektrikli araç üretim merkezi kuracaklarını açıklamışlardı. 

Yeni fabrika için ilk etapta 460 milyon dolar (50 milyar yen) yatırım yapılacak. Uzun vadede yatırım 100 milyar yenin üzerine çıkacak. Tesis 2024 yılında seri üretime geçecek. İlk etapta yıllık üretim kapasitesi 6 GWh olacak olan tesisin kapasitesi beş yılın ardından 18 GWh’e çıkacak. Bu ise 163,000 Nissan Leaf elektrikli aracın batarya ihtiyacını karşılayabilecek.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler