8 milyon binanın çatı yalıtımı yetersiz

Enerji Günlüğü - Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Yavuz, Türkiye'de bulunan yaklaşık 9 milyon binadan...

Enerji Günlüğü - Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Yavuz, Türkiye'de bulunan yaklaşık 9 milyon binadan 8 milyonunun, çatı ve cephe yalıtımını açısından yetersiz olduğunu söyledi.

Yalıtımı olmayan bu çatıların ortalama yüzde 20 ila yüzde 30 aralığında enerji israfına neden olduğunu dile getiren Yavuz, ısınan hava yükseldiği için binaların en çok çatılardan enerji kaybettiğini hatırlattı. ANKA’ya konuşan Nazım Yavuz, sözlerini şöyle sürürdü: “Binalardaki çatı yalıtımı en az cephe yalıtımı kadar önemli. Hatta cephe yalıtımlarının tam anlamıyla performans sağlayabilmesi ancak çatıların yalıtımlı olmasına bağlı. Yalıtımı olmayan çatılar, binaların kat adetlerine bağlı olarak ortalama yüzde 20 ila yüzde 30 aralığında bazen de daha fazla enerji israfına neden olur. Bunun sonucu da daha çok yakıt ve elektrik harcaması ile zarar gören, tüketilen bir çevre Üstelik enerji israfı sadece dünyamıza değil bütçemize de zarar veriyor.”