AB ve Norveç iklim hedefleri için birlikte çalışacak

Avrupa Birliği (AB) ve Norveç, yeşil ittifak kurarak sera gazı emisyonlarını azaltma, çevre korumayı destekleme sözü verdi.

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği (AB) ve Norveç, sera gazı emisyonlarını 2030 yılına kadar 1990 seviyelerine kıyasla %55 oranında azaltacak.

Avrupa Birliği (AB) ve Norveç, temiz enerji geçişi ve çevre koruma konulu bir anlaşma imzaladılar. Yeşil İttifak (Green Alliance), sera gazı emisyonlarını azaltma, çevre korumayı destekleme sözü verdi. Anlaşma kapsamında AB ve Norveç, sera gazı emisyonlarını 2030 yılına kadar 1990 seviyelerine kıyasla %55 oranında azaltma sözü verdiler. Ortaklar ayrıca 2050 yılına kadar iklim nötrlüğüne ulaşmayı ve Paris iklim anlaşmasının uygulanması üzerinde birlikte çalışmayı taahhüt ettiler. 

ULAŞIM SEKTÖRÜ KARBONSUZLAŞTIRILACAK

AB ve Norveç, hidrojen ve açık deniz yenilenebilir enerji kullanımını teşvik ederek, ulaşım sektörünün karbonsuzlaştırılmasını ve döngüsel ekonomiye yatırım yaparak sektördeki yeşil geçişi destekleyecek. İşbirliği ayrıca ormansızlaşmayı durdurmaya ve biyolojik çeşitlilik kriziyle mücadele etmeye çalışacak.