ABD 50 milyon varil stratejik petrol rezervi satacak

ABD, petrol fiyatlarının geriletilmesine yardımcı olmak amacıyla Stratejik Petrol Rezervleri'nden 50 milyon varil ham petrolü piyasa verecek.

Enerji Günlüğü - ABD, petrol fiyatlarının geriletilmesine yardımcı olmak amacıyla Stratejik Petrol Rezervleri'nden 50 milyon varil ham petrolü piyasa verecek.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, ABD Başkanı Joe Biden petrol fiyatlarının geriletilmesine yardım için Stratejik Petrol Rezervleri'nden 50 milyon varilin piyasaya verilmesine karar verdi.  Yapılan açıklamaya göre, 50 milyon varil petrolün 32 milyon varillik kısmı, kredi olarak piyasaya verilecek ve 18 milyon varillik kısmı önümüzdeki birkaç ay sürecinde satılacak. Açıklamada Biden’ın gerekirse petrol fiyatları konusunda ek tedbirler almaya hazır olduğu da vurgulandı.

ARALIK’TA BAŞLANACAK

Biden yönetiminden bir yetkili yaptığı açıklamada, stratejik rezervlerinden petrollerin serbest bırakıylmaya Aralık ayının ortasından sonra başlanacağını, Beyaz Saray'ın gaz fiyatları konusunda da uluslararası ortakladı ile konuşmaya devam edeceğini belirtti. 

ÇİN, HİNDİSTAN, JAPONYA, GÜNEY KORE VE İNGİLTERE İLE BİRLİKTE HAREKET EDİLECEK

Beyaz Saray açıklamasına göre, Stratejik Petrol Rezervleri Çin, Hindistan, Japonya, Güney Kore, Birleşik Krallık ve Hindistan ile birlikte serbest bırakılacak. Bu çerçevede Hindistan hükümeti stratejik rezervlerinden 5 milyon varil ham petrolü serbest bırakacağını duyurdu. 

WTI PETROL FİYATLARI GERİLEDİ

NYMEX'de Ocak vadeli Batı Teksas petrolünün varil fiyatı Beyaz Saray açıklamasının etkisi ile 75,30 dolar seviyesine kadar geriledi. Şu sıralarda düne göre 1,31 dolar düşüşle 75,44 dolar seviyesinde.