ABD'de sondaj kule sayısı 1 adet azaldı

ABD’de faaliyetini sürdüren petrol ve doğalgaz sondaj kule sayısı geçen hafta bir adet azaldı. 

Enerji Günlüğü - ABD’de faaliyetini sürdüren petrol ve doğalgaz sondaj kule sayısı geçen hafta bir adet azaldı. 

Baker Hughes tarafından internet sitesinde açıklanan verilere göre, ABD’de faaliyetini sürdüren petrol ve doğalgaz sondaj kule sayısı 28 Şubat 2020 tarihi itibarıyla son bir haftada 1 adet düşüşle 790 oldu. Petrol ve doğalgaz kule sayısı geçen yılın aynı dönemine göre ise 248 adet azaldı. 

Verilere göre, ABD'de petrol sondaj kule sayısı 1 adet düşüşle 678 adet olurken, doğalgaz sondaj kulesi sayısı değişmeyerek 110 olarak açıklandı. ABD'de petrol ve doğalgaz ortak sondaj kule sayısı değişmeyerek 2 oldu. ABD'nin en büyük petrol üretim merkezi olan Teksas'ta kule sayısı 4 adet artışla 401 adet oldu. ABD'deki en büyük havza olan Permian'da kule sayısı 2 adet artışla 411 olarak açıklandı.

Sondaj kulelerinin 767 adedi karada, 1 adedi iç sularda, 22 adedi ise açık sularda yer aldı. ABD'de sondaj kulelerinin 708 adedi yatay(Herizontal), 46 adedi yönlü (Directional), 36 adedi dikey (Vertical) olarak açıklandı. 

KANADA’DA KULE SAYISI 4 ADET AZALDI

Kanada'da sondaj kule sayısı 4 adet düşüşle 240 oldu. Kanada'da sondaj kule sayısı geçen yıl aynı döneme göre ise 29 adet arttı. Kanada'da petrol kule sayısı 6 adet düşüşle 163, doğalgaz kule sayısı 2 adet artışla 77 olarak gerçekleşti. Meksika Körfezinde sondaj kule sayısı değişmeyerek 22 oldu. Kuzey Amerika'nın tamamında sondaj kule sayısı 5 adet düşüşle bin 30 adet seviyesine geldi.