Adıyaman ve Kahramanmaraş arasında iletim hattı yapılacak

Enerji Günlüğü - TEİAŞ, Adıyaman ve Kahramanmaraş arasında Cerit RES TM'den Adıyaman Gölbaşı TM'ye 154 kV gerilimli ve 1272 MCM iletkenli elektrik enerjisi...

Enerji Günlüğü - TEİAŞ, Adıyaman ve Kahramanmaraş arasında Cerit RES TM'den Adıyaman Gölbaşı TM'ye 154 kV gerilimli ve 1272 MCM iletkenli elektrik enerjisi iletim hattı yapacak.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından Adıyaman İli, Gölbaşı İlçesi ve Kahramanmaraş İli, Çağlayancerit ve Pazarcık İlçeleri mevkiinde 38+407,33 km uzunluğunda, 154 kV gerilimli ve 1272 MCM iletkenli Cerit RES TM – Adıyaman Gölbaşı TM Enerji İletim Hattı Projesi hayata geçirilecek.

Proje ile Cerit Rüzgar Enerji Santrali’nde yapımı planlanan Trafo Merkezi’nden tahsis edilecek enerjinin Adıyaman Gölbaşı Trafo Merkezi’ne tesis edilmesi için, enerji iletim hattının yanı sıra Trafo Merkezi (TM) ve Şalt Sahası da yapılacak. Proje kapsamında 102 adet direk kullanılması planlanıyor.

154 kV ve üzeri gerilime sahip ulusal enterkonnekte sisteminden sorumlu tek yetkili kuruluş TEİAŞ olduğu için Pakmem Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş.'ye TEİAŞ ile yaptıkları Bağlantı Anlaşması kapsamında proje ile alakalı yetki verildi.

Alt montaj, üst montaj ve tel çekimi olmak üzere 3 aşamalı olarak tesis edilecek EEİH projesinin ekonomik ömrü ise 30 yıl olarak öngörülüyor.

ÇED Olumlu kararı verilen projenin bedeli ise 2.853.690 TL olarak belirlendi.