Afrodit gaz sahasına 192 milyon dolar yatırım!

Güney Kıbrıs sularındaki Afrodit doğal gaz sahasının ortakları NewMed Energy, Chevron ve Shell, sahanın geliştirilmesi için 192 milyon dolar yatırım yapacaklar.

Enerji Günlüğü - Güney Kıbrıs sularındaki Afrodit doğal gaz sahasının ortakları NewMed Energy, Chevron ve Shell, sahanın geliştirilmesi için 192 milyon dolar yatırım yapacaklar.

Güney Kıbrıs kıyılarındaki Afrodit doğal gaz sahasını işleten konsorsiyum sondaj çalışmalarına başlamak ve sahanın geliştirilmesi için 192 milyon dolarlık yatırıma onay verdi. Bu yatırım Güney Kıbrıs'ın Münhasır Ekonomik Bölgesi'ndeki (EEZ) proje için diğer geliştirme maliyetlerini de karşılayacak.

HARCAMALARIN %65’İ SONDAJ ÇALIŞMALARINA

Konsorsiyum lideri olan İsrail merkezli NewMed Energy, 192 milyon doların büyük kısmının 124 milyar metreküp gaz rezervi olduğu tahmin edilen sahada açılacak sondaj kuyusuna harcanacağını belirtti.  Sondaj çalışmasının 2023 yılının ilk yarısında başlaması bekleniyor. 

NewMed açıklamasında ayrıca Konsorsiyum ortaklarının alanın bölgedeki mevcut tesislere bağlanması veya Mısır’daki geliştirme planlarına bağlanması da dahil olmak üzere çeşitli seçenekleri incelediklerini de kaydetti.

Güney Kıbrıs münhasır ekonomik bölgesinin 12. Blok'ta yer alan Afrodit doğalgaz sahası, Limasol'un 170 km güneyinde bulunuyor. Sahanın yüzde 30 hissesi NewMed'e yüzde 35'i Amerikan enerji şirketi Chevron'a ve yüzde 35'i Shell'e ait.