Almanya’da yeşil hidrojen boru hattı kurulacak

Almanya’da bir grup şirket, endüstriyel müşterilere yeşil hidrojen tedariği için 130 kilometre uzunluğunda bir hidrojen boru hattı kurmayı planlıyor.

Enerji Günlüğü - Almanya’da bir grup şirket, endüstriyel müşterilere yeşil hidrojen tedariki için 130 kilometre uzunluğunda bir hidrojen boru hattı kurmayı planlıyor.

Yakında bir hidrojen stratejisi benimseyecek olan Almanya böylece yeşil endüstri dönüşümüne yardımcı olmayı hedefliyor. Open Grid Europe (OGE), bir grup gaz şebekesi işletmecisi ile petrol ve kamu hizmetleri şirketinin Kuzeybatı Almanya'daki endüstriyel müşterilere tedarik etmek için 130 kilometrelik bir hidrojen boru hattı kurmayı planladığını açıkladı. Boru hattı için hedef yerler Lingen ve Kuzey Ren Vestfalya'daki Marl ve Gelsenkirchen olacak.

BP, kimya şirketi Evonik, şebeke şirketi Nowega ve RWE Generation’un içinde bulunduğu konsorsiyumun bir parçası olan OGE açıklamasında, boru hattının 2022'den itibaren RWE tarafından Aşağı Saksonya'daki Lingen'de inşa edilecek bir hidrojen tesisinden kimyasal tesisler ve rafineriler için hidrojen tedarik etmeye başlayacağını söyledi.

Almanya'da sanayi tahmini 55 terawatt saat (TWh) fosil yakıttan türetilen hidrojen kullanıyor. RWE’nin kuracağı tesis ise hidrojeni rüzgar santrallerinden üretilen elektrik ile üretecek. Böylece atmosfere karbondioksit salımı da azalmış olacak.