AnelDoğa Kartal`ın atıklarını dönüştürecek

Enerji Günlüğü - AnelDoğa, Kartal ilçesi sınırları içindeki elektrikli ve elektronik atıkları evlerden toplayarak 30 bin metrekarelik entegre tesisinde...

Enerji Günlüğü - AnelDoğa, Kartal ilçesi sınırları içindeki elektrikli ve elektronik atıkları evlerden toplayarak 30 bin metrekarelik entegre tesisinde geri dönüştürecek.

Üsküdar Belediyesi ile geri dönüşüm çalışmaları yürüten AnelDoğa, şimdi de Kartal Belediyesi ile yeni bir protokol imzaladı.

Protokol çerçevesinde çevre konusunda farkındalığı ve bilinci arttırarak elektrikli ve elektronik atıkların geri dönüştürülmesi ve bireylerin daha az enerji harcayan yeni teknolojik ürünlere yönlendirilmesi amaçlanıyor. “Sürdürülebilir yeşil bir çevre” sloganıyla yola çıkan projeyle evlerden toplanacak atıkların geri dönüşüme kazandırılmasıyla atık miktarının azaltılması, doğal kaynakların korunması, ekonomiye katkı sağlanması ve enerji tasarrufu hedefleniyor.

SOKAK SOKAK ATIK TOPLANACAK

AnelDoğa proje kapsamında Kartal ilçesinde daha önceden duyurulacak toplama tarihlerinde sokak sokak, mahalle mahalle gezerek, ilçe sakinlerinin kullanmadıkları elektrikli ve elektronik atıkları toplayacak. Toplanan atıklar, sürdürülebilir yeşil bir çevre için AnelDoğa tesislerindegeri dönüşüm ile ekonomiye kazandırılacak.

Atıkların geri dönüştürülmesinin yanı sıra AnelDoğa, Kartal sakinlerini elektrikli ve elektronik atıkların geri dönüştürülmesi konusunda bilinçlendirmek amacıyla çeşitli organizasyonlar ve etkinlikler de düzenleyecek.