Arnavutluk`ta özelleştirilen 4 HES`i bir Türk firma aldı

Enerji Günlüğü - Arnavutluk'ta dört hidroelektrik santralinin özelleştirme ihalesini, 109 milyon Euro'luk teklifle Kürüm International adlı bir Türk şirketi...

Enerji Günlüğü - Arnavutluk'ta dört hidroelektrik santralinin özelleştirme ihalesini, 109 milyon Euro'luk teklifle Kürüm International adlı bir Türk şirketi satın aldı.
Arnavutluk Hükümeti, HES Bistrica 1, HES Bistrica 2, HES Ulez Skopet ve HES Tiran Laabregas hidroelektrik santrallerinin özelleştirilmesine ilişkin ihale sonucunun Başbakan Sali Berişa başkanlığındaki Kabine tarafından onaylandığını duyurdu.
Açıklamada yer alan bilgilere göre Kürüm International, HES Bistrica 1 ve HES Bistrica 2 hidroelektrik santralleri için 52 milyon Euro ödeyecek. Türk Şirket, HES Ulez Skopet ve HES Tiran Laabregas hidroelektrik santrallerini ise 57 milyon Euro'ya satın alacak.
Hisse devirlerinin tamamlanması için Ekonomi, Ticaret ve Enerji Bakanlığı yetkili kılındı. Söz konusu şirket daha önce ülkenin orta kesimlerinde bulunan Elbasan Çelik Üretim Tesisleri'ni satın almıştı. Şirket ülkedeki tek kireç üretim merkezine ve Durres Limanı'nda 120 bin metrekarelik bir alana kurulan tersaneye de sahip.