Enerji Günlüğü - Astor Enerji, 2026 yılının ilk yarısındaki finansal sonuçlarını basın mensuplarıyla paylaştı.Şirket net dönem kârını yüzde 88 artışla 4 milyar 646 milyon TL'ye çıkardı. Şirketin hasılatı yüzde 7,5, esas faaliyet kârı ise yüzde 26 yükseldi. Astor Enerji, yıl sonu ciro hedefi olan 1,1 milyar doları korurken, 1,93 milyar dolarlık bekleyen sipariş portföyüne dayanarak ikinci yarıda büyümenin hızlanmasını bekliyor.
Şirketin 2025 yılının ilk yarısında 2 milyar 476 milyon TL olan net dönem kârı, 2026'nın aynı döneminde 4 milyar 646 milyon TL'ye ulaştı. İkinci çeyrek net dönem kârı 2 milyar 707 milyon TL oldu. İlk yarıda hâsılat 19,2 milyar TL, esas faaliyet karı ise 6,36 milyar TL seviyesinde gerçekleşti.
Astor Enerji'nin güncel bekleyen siparişleri yaklaşık 1,93 milyar dolara ulaştı. Şirket, yılın son çeyreğinde ABD siparişlerinin üretiminin tamamlanıp ciroya yansımasıyla satış ve kârlılıkta güçlenme öngörüyor.
Şirketin yurt dışı satışları ilk yarıda 8,65 milyar TL'ye çıktı ve 19,21 milyar TL'lik net satışların yaklaşık yüzde 45'ini oluşturdu. Genel Müdür Hakan Ünsal, ihracat odaklı büyüme stratejisinin sürdüğünü belirterek yıl sonu ciro hedefinin 1,1 milyar dolar olduğunu, ihracat payını yüzde 52'ye çıkarmayı hedeflediklerini aktardı.
CFO Olcay Doğan, ilk 6 ayda yüzde 7 büyüme kaydettiklerini, geçen yıl aynı dönemde 384 milyon dolar olan cironun bu yıl 413 milyon dolara çıktığını belirtti. Doğan, üçüncü ve dördüncü çeyrekte daha güçlü büyüme beklediklerini, 1,1 milyar dolarlık yıl sonu hedefini koruduklarını söyledi.
Astor Enerji, üretim kapasitesini artırmaya yönelik yatırımlarını sürdürüyor. İlk yarıda maddi ve maddi olmayan duran varlık alımlarından kaynaklanan nakit çıkışı 3,7 milyar TL'ye, yapılmakta olan yatırımların tutarı 6,49 milyar TL'ye ulaştı. Kapasite artırım yatırımlarının birinci ve ikinci fazı tamamlanırken, üçüncü ve dördüncü faz yatırımlarına başlandı. Bu yatırımların yıl sonunda tamamlanıp 2027 başında üretime geçilmesi planlanıyor.