Avustralya ve Almanya’dan hidrojene 91 milyon dolar fon

Almanya ve Avustralya, yeşil hidrojen üretimi ve ticaretine yönelik kurdukları ortaklık kapsamındaki projelere toplam 91 milyon dolar fon tahsis etti.

Enerji Günlüğü - Avustralya ve Almanya, ortak girişimleri kapsamındaki hidrojen projeleri için toplam 91 milyon dolar fon sağladı.

Temiz enerji ve karbon emisyonunun azaltılması politikaları doğrultusunda ortak projeler geliştirme kararı alan Almanya ile Avustralya ilk etapta yenilenebilir enerjiye dayalı hidrojen tedarik zincirini kolaylaştırmak için ortak hidrojen yakıt projeleri geliştirecek. İki ülke, ilk olarak Eylül 2020'de açıkladıkları ortak girişimleri kapsamında hidrojen projeleri için toplam 91 milyon dolar değerinde fon oluşturdular. 

Avustralya, Avustralya Yenilenebilir Enerji Ajansı (Arena) aracılığıyla hidrojen tedarik zinciri projelerine 36.6 milyon dolar taahhüt ederken, Almanya finansman için başarıyla başvuran projelere 54.4 milyon dolar (50 milyon euro) taahhüt etti. Finansman, Hygate olarak bilinen Avustralya-Almanya Hidrojen İnovasyon ve Teknoloji İnkübatörü aracılığıyla tahsis edilecek.

Avustralya, ulusal hidrojen stratejisini Kasım 2019'da yayınladı. Almanya ise hidrojen stratejisini, Haziran 2020'de açıkladı.