Aydın’da 71 adet jeotermal ruhsatı verilecek

Aydın ili ve ilçelerinde bulunan 71 adet jeotermal kaynak sahası için arama ruhsatları verilecek. 

Enerji Günlüğü - Aydın ili ve ilçelerinde bulunan 71 adet jeotermal kaynak sahası için arama ruhsatları verilecek. 

Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Aydın ve ilçelerindeki 7 adet jeotermal kaynak işletme sahası; 64 adet jeotermal kaynak arama sahası ve 39 adet doğal mineralli su ruhsat sahası olmak üzere toplam 110 adet saha için arama ruhsatları vermek üzere, kapalı teklif ve arttırma usulüyle, ihale yapacak. 

İhale, 05 Ağustos 2019 ile 08 Ağustos 2019 tarihleri arasında, her gün belli sayıda saha için olmak üzere; Aydın Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Binası, 313 Nolu Aydın Doğal Kaynaklar Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürü Odası, 3. Kat, Efeler Mahallesi, Hürriyet Bulvarı, 2275 Sokak, No:17, Efeler, Aydın adresinde yapılacak. 

İhale şartnamesi, mesai saatlerinde Aydın Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Doğal Kaynaklar Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürlüğü’nden imza karşılığı ücretsiz görülebilecek ve bankaya yatırılması gereken 1.000 TL karşılığında aynı yerden satın alınabilecek. 

İsteklilerin, tekliflerini en geç ihale günü, ihale saatine kadar, Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Doğal Kaynaklar Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürlüğü, İhale Komisyonu’na teslim etmeleri ve ihale saatinde komisyon huzurunda hazır bulunmaları gerekiyor. İhale saatinde hazır bulunmayan isteklinin teslim ettiği zarftaki teklifi, son teklif olarak kabul görecek. 

İhaleyi kazanan istekliden, 170.961,38 TL’den az olmamak üzere gayrimenkul, menkul, banka mevduat bilgisi, ortaklık payı, ödenmiş sermaye veya sermaye piyasası araçlarını gösterir belge ibraz etmesi ve 2.790,97 TL tutarındaki ruhsat harcını yatırmaları beklenecek.