Bankalardan Soma kararları

Enerji Günlüğü – Anadolubank, Bank Asya, Akbank, Aktif Bank ve ING Bank Soma maden faciasında hayatını kaybedenlerin tüketici kredisi ve kredi kartı borçlarını...

Enerji Günlüğü – Anadolubank, Bank Asya, Akbank, Aktif Bank ve ING Bank Soma maden faciasında hayatını kaybedenlerin tüketici kredisi ve kredi kartı borçlarını silme veya erteleme kararı aldılar.

Anadolubank, Bank Asya, Akbank, Aktif Bank ve ING Bank kredilerle ilgili yeni düzenlemelere giderek, Soma maden faciasında hayatını kaybedenlerin tüketici kredisi ve kredi kartı borçlarını silme kararı aldılar.

ANADOLUBANK AÇIKLAMASI

Anadolubank Genel Müdürü Gökhan Günay, "Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve baş sağlığı diliyoruz. Ülke olarak yaşadığımız bu üzücü olay karşısında biz de Anadolubank olarak hayatını kaybedenlerin ailelerin yanına olmak için tüketici kredisi ve kredi kartı borçlarını silme kararı aldık" dedi.

ING BANK AÇIKLAMASI

ING Bank'tan konu ile ilgili yapılan açıklamada olayla ilgili başsağlığı dilenerek, “Felaketin bölgede yarattığı olumsuz etkilerin giderilmesine ING Bank olarak katkı sağlamak amacıyla hayatını kaybeden müşterilerimizin Bankamıza olan kredi kartları da dahil tüm bireysel kredi borçları silinecektir. Eğer müşterimizin hayat sigortası varsa, Bankamız sigorta alacaklarından feragat edecektir, sigorta şirketinin ödeyeceği tazminatın tamamının varislerine ödenmesi sağlanacaktır. Tüm bireysel kredi müşterilerimizin taksit ödemeleri, ilk ödemeler Eylül 2014 tarihinde tahsil edilecek şekilde 3 ay faizsiz ertelenmiştir. Müşterilerimizden 3 ay boyunca temel bankacılık işlemleri (havale, EFT) ve hesap işletim ücretleri alınmayacaktır. Kredi kartı ve kredili mevduat hesabı müşterilerimizin ödemelerinin ilki Eylül 2014 tarihinde tahsil edilecek şekilde ertelenmiştir. Müşterilerimizin Türkiye’deki tüm ING Bank ATM'leri ile birlikte diğer banka ATM'lerinde ING hesaplarından yaptıkları işlemler ücretsiz olacaktır. Mikro kredi ve KOBİ kredisi müşterilerimizin kredi ödemeleri 6 ay faizsiz olarak ertelenmiştir." denildi.

BANK ASYA AÇIKLAMASI

Konuyla ilgili olarak Bank Asya'nın resmi Twitter hesabından gece yarısı yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“Soma’da yaşanan ve aziz milletimizi derin üzüntüye sevk eden elim kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımızın bankamızdan edindiği bireysel finansman borçları ile kredi kartı borçlarının silinmesine karar verilmiş ayrıca Soma şubemizin diğer tüm bireysel ve KOBİ müşterilerinin finansman desteği borçları, vade farkı olmaksızın yıl sonuna kadar ertelenmiştir. Milletçe başımız sağ olsun.”

AKBANK AÇIKLAMASI

AkBank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, " Madende hayatını kaybeden, madencilerimizin bankamızda bulunan bireysel kredilerini silinecek" dedi.Binbaşgil şunları söyledi:

"Akbank olarak bu zor günlerde büyük acılar yaşayan vatandaşlarımızın yanındayız. Yüklerini biraz olsun hafifletebilmek amacıyla gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Bu elim olayda hayatını kaybeden madencilerimizin bankamızda bulunan bireysel kredilerini silecek, yaralı madencilerimizin de kredilerini başvurmaları halinde ihtiyaçları doğrultusunda yeniden yapılandıracağız. Soma Şubemiz ile bu zor günlerde vatandaşlarımız için gerekli her türlü desteğe hazırız. Milletce başımız sağolsun."

AKTİF BANK AÇIKLAMASI

Aktif Bank Kurumsal İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Biz de Aktif Bank olarak PTT şubeleri ve bayilerimiz aracılığıyla Soma’da kullandırdığımız, borcu devam eden 651 adet, toplam 4,030,606 TL bireysel kredi geri ödemelerinin 2 ay faizsiz olarak ertelenmesi kararını almış bulunmaktayız. Bu elim kazada hayatını kaybeden müşterilerimizin kredi borçları ise yakınlarının başvurması durumunda silinecek ve sigorta tazminatları da ailelere ödenecektir.

Soma’da yaşanan acı olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileriz. Yaralanan yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi ileterek, en yakın zamanda sağlıklarına kavuşmalarını temenni ederiz."