Belçika iki nükleer reaktörü güvenlik sebebiyle kapattı

Enerji Günlüğü - Daha önce aynı sebepten ötürü Tihange nükleer santralini kapatan Belçika, Doel 3 reaktörünü de meydana gelen çatlaklar sebebiyle...

Enerji Günlüğü - Daha önce aynı sebepten ötürü Tihange nükleer santralini kapatan Belçika, Doel 3 reaktörünü de meydana gelen çatlaklar sebebiyle kapattı. Belçika, nükleer enerji üretimini durdurmayı planlayan Avrupa Birliği ülkelerinden biri. Belçika, 1006 megawattlık Doel 3 reaktörünü, en erken Ağustos sonuna kadar kapattı. Ancak reaktörün kalıcı olarak kapatılması da olası.

Federal Nükleer Kontrol Ajansı (FANC) Başkanı Willy De Roovere, şirketlerin nükleer tesislerinin güvenli olduğunu kanıtlamasının her zaman zorlu bir süreç olduğunu, tesisi işleten Electrabel'in de reaktörün ömrünün geri kalanı boyunca hiçbir risk bulunmadığını ve çatlaklardan sızıntı meydana gelmesinin mümkün olmadığını kanıtlaması gerekeceğini söyledi. De Roovere, Tihange 2 ve Doel 3 reaktörlerinin faaliyetlerinin askıya alındığını ve işçiler, halk ve çevre için bir tehlike arz etmediğini söyledi.