Belçika kışın elektrik sıkıntısı yaşayabilir

Enerji Günlüğü - Belçika’nın elektrik ihtiyacının giderilmesinde önemli bir yere sahip olan Doel 1 nükleer reaktöründe devam eden bakım çalışmalarının...

Enerji Günlüğü - Belçika’nın elektrik ihtiyacının giderilmesinde önemli bir yere sahip olan Doel 1 nükleer reaktöründe devam eden bakım çalışmalarının beklenenden uzun süreceği ve kış aylarında ülkede elektrik sıkıntısı yaşanabileceği kaydedildi.

Belçika kış aylarında elektrik sıkıntısı çekebilir. Fransız enerji şirketi Engie tarafından işletilen Doel 1 nükleer reaktöründeki bakım çalışmalarının planlandığı gibi Aralık ayında değil Ocak ayı sonlarında tamamlanacağı netleşti. Ayrıca Doel 2 nükleer reaktöründe de gecikme yaşanabileceği kaydediliyor. Dolayısıyla Engie ülkede kış aylarında herhangi bir elektrik sıkıntısının yaşanmaması için farklı çalışmalarını erteleyerek Tihange 3 nükleer reaktörünü planlanandan daha erken hizmete almayı planlıyor. 

Belçika’da şu anda iki nükleer santral elektrik üretimi yapıyor. Belçika Enerji Bakanlığı Engie’nin ülkede nükleer enerji santrallerine yetersiz yatırım yaptığını iddia ediyor.