Benzin ve motorine zam!

Enerji Günlüğü - Akaryakıt türlerinden bezin ve motorine 8’er kuruş zam geldi. Ancak yeni ÖTV uygulamasıyla zam pompa fiyatlarına yansımadı.Döviz...

Enerji Günlüğü - Akaryakıt türlerinden bezin ve motorine 8’er kuruş zam geldi. Ancak yeni ÖTV uygulamasıyla zam pompa fiyatlarına yansımadı.

Döviz kurlarındaki hareketlilik ve petrol fiyatlarındaki dalgalanmalardan dolayı akaryakıt türlerinden benzinin litre fiyatına 29.05.2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere benzin ve motorinin litre fiyatında 8’er kuruş fiyat artışı gerçekleşti. Bakanlar Kurulu’nun aldığı ÖTV kararıyla alınan önlem ile yapılan zamlar fiyatlarda artışa sebep olmadı.

Artışla birlikte alınan karar gereği akaryakıt ürünlerinin yurt içi rafineri çıkış tutarında, uluslararası petrol fiyatları ve döviz kurlarına bağlı artışlarda ÖTV, gerçekleşen artış tutarı kadar düşürülecek.

Bununla birlikte gazyağında ise 18 kuruş indirim geldi. Buna göre gazyağı, İstanbul’da 5 lira 37 kuruşa, Ankara’da 5 lira 39 kuruşa, İzmir’de ise 5 lira 36 kuruşa indi.

Enerji Günlüğü