Betim Enerji, Van’da RES kurulum çalışmalarına başladı

Betim Enerji, yaklaşık 1 milyar 534 milyon TL yatırımla Van’da 30 MW kurulu gücünde R3-VAN-2 Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurup işletecek.

Enerji Günlüğü - Van’ın Çatak ve Gevaş İlçeleri sınırları içinde 30 MW kurulu gücünde R3-VAN-2 Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurulacak.

Betim Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret A.Ş., 2022 yılında gerçekleştirilen Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA RES-3) yarışmaları kapsamında en iyi teklifi vererek Van’da kurmaya hak kazandığı rüzgar santrali için çalışmalara başladı. Şirket, yaklaşık 1 milyar 534 milyon TL yatırımla Van ili, Çatak ve Gevaş İlçeleri, Kayalar, Yukarınarlıca, Aşağınarlıca, Uzuntekne ve İliköy Mahalleleri mevkiilerinde 30 MW kurulu gücünde R3-VAN-2 Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurup işletecek.

Proje kapsamında kurulacak santralde her biri 3 MW kurulu gücünde 10 adet rüzgar türbini kurulacak. Santralde yılda 78.840.000 Kwh/yıl elektrik üretimi planlanıyor. Proje kapsamında üretilecek olan enerjinin öngörülen sisteme bağlantı noktası ve gerilim seviyesi 154 kV Engil EİH ile Bağlama RES olacak. 

Enerji Günlüğü