Bilecik’e 32 MW’lık Meryem RES kurulacak

Safir Enerji, Bilecik’te yaklaşık 32.000 kişinin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayabilecek 32 MW kapasiteli Meryem Rüzgar Elektrik Santrali (RES) kurup işletecek.

Enerji Günlüğü - Safir Enerji, Bilecik’te yaklaşık 32.000 kişinin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayabilecek 32 MW kapasiteli Meryem Rüzgar Elektrik Santrali (RES) kurup işletecek.

Safir Enerji Üretim Yatırım ve Tic. A.Ş., Bilecik ili, Merkez ve Gölpazarı ilçeleri sınırları içerisinde Meryem Rüzgar Elektrik Santrali (32 MWm/32 MWe) projesini hayata geçirmeyi planlıyor. 

SANTRALİN KAPASİTESİ ARTTIRILDI

Daha önce santralin kapasitesini 30 MW olarak planlayan şirket, daha sonra yüksek verim ve yüksek üretim alınabilmesi için yeni kapasitede türbinlerin seçilerek, bölge rüzgar potansiyelinin daha etkin ve verimli kullanılabilmesi adına projede türbin model ve koordinat değişikliğine gidilmesine ihtiyaç duydu. Böylece 10 adet 3,2 MWm’lik türbin ile proje kurulu gücünü 30 MWe’den 32 MWe‟ye çıkarmayı hedefledi. 

Türbinlerin yılda ortalama 105.000.000 kWh elektrik üretmesi öngörülüyor. Bu ise yaklaşık 32.000 kişinin yıllık elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek. 

Enerji Günlüğü