Bir şirketin otogaz LPG bayiliği iptal edildi

Enerji Günlüğü - Bir akaryakıt şirketine 148.802 TL para cezası kesilirken, bir şirketin otogaz LPG bayiliği iptal edildi, üç şirketten de yazılı...

Enerji Günlüğü - Bir akaryakıt şirketine 148.802 TL para cezası kesilirken, bir şirketin otogaz LPG bayiliği iptal edildi, üç şirketten de yazılı savunma istendi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK-Kurul), petrol ve LPG piyasalarında faaliyet gösteren bazı şirketlerle ilgili çeşitli kararlar aldı. Buna göre mevzuata aykırı hareket ettiği tespit edilen 1 akaryakıt şirketine 148 bin 802 TL para cezası kesildi. Mevzuata aykırılıklar, yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen akaryakıt ikmali yapması; teknik düzenlemelere uygun olmayan akaryakıt ikmali yapması; tağşiş ve/veya hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürünleri akaryakıta katması; akaryakıt istasyonunda vaziyet planında yer almayan gizli yer altı tankı tespit edilmesi olarak gösterildi. 

OTOGAZ LPG LİSANSINA İPTAL 

EPDK, daha önce gönderdiği ihbar yazısına rağmen 15 (onbeş) gün içinde ihbara konu hususları yerine getirmediği ve Kurul Kararı ile verilen 30 (otuz) günlük geçici durdurma süresinde de gereklilikleri yerine getirmemesi üzerine, bir şirketin LPG otogaz bayilik lisansını da iptal etti. Lisansı iptal edilen şirket ise MSAT Petrol Ürünleri Turizm İnşaat Tarım Ürünleri Reklam Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi. 

ÜÇ ŞİRKETTEN YAZILI SAVUNMA İSTENDİ 

EPDK ayrıca haklarında soruşturma açtığı üç şirketten de yazılı savunmalarını istedi. Soruşturma konusu ihlaller şöyle: 

“Ruhsat ve lisansında tanımlanan faaliyetler dışında faaliyette bulunma, tesisin imal ettiği ürüne ilişkin mamullerin TSE belgelerinin süresinin geçmiş olması; iş yeri açma ve çalışma ruhsatında belirtilen ürünler dışında ürünler üretme; bu faaliyetle ilgili ruhsat alınmaması ve Vergi Dairesi Başkanlığına kayıt yapılmaması, tesisin üretim faaliyetine ilişkin Kapasite Raporunun süresinin geçmiş olması, Tehlikeli Maddeler Mali Sorumluluk Sigortasının bulunmaması ve sorumlu müdür çalıştırılmaması, otomasyon sistemine yansımayan akaryakıt hareketlerinin varlığının tespiti, otomasyon sisteminin çalışmaması ve fiyat ilanı yapılmadan akaryakıt satışı yapıldığının tespit edilmesi…