Birleşik Seracılık, Konya’da jeotermal kaynak arayacak 

Konya’nın Akşehir ve Tuzlukçu ilçeleri sınırları içinde 3 adet ilave jeotermal kaynak arama sondaj kuyusu açılacak. Kaynak sera ısıtmasında kullanılacak. 

Enerji Günlüğü - Birleşik Seracılık ve Tarım Üretim A.Ş. tarafından Konya İli, Akşehir ve Tuzlukçu İlçeleri sınırları içinde 42-2015/22 ruhsat nolu alanda "Jeotermal Kaynak Arama Sondaj" faaliyeti yapılması planlanıyor.

8,5 milyon lira değerindeki proje kapsamında daha önce çevre izni alınan 7 adet sondaj kuyusu açılmasına ilave olarak 3 adet sondaj kuyusu açılacak. Her bir kuyu için birer adet ve mevcut kuyu için ise 1 adet ilave olmak üzere 4 adet re-enjeksiyon kuyusu açılacak. 

Açılması planlanan kuyuların verimliliği belirlendikten sonra bulunacak kaynak seracılık faaliyeti amacıyla değerlendirilmesi planlanıyor. 

Enerji Günlüğü