Borusan EnBW Rüzgar yatırımlarını tamamladı

Enerjİ Günlüğü - Borusan EnBW Enerji, Koru RES ve Mut RES yatırımlarını devreye alırken Bandırma RES’in de kapasite artışını tamamladı.Borusan...

Enerjİ Günlüğü - Borusan EnBW Enerji, Koru RES ve Mut RES yatırımlarını devreye alırken Bandırma RES’in de kapasite artışını tamamladı.

Borusan EnBW Enerji, 330 milyon dolar yatırım ile gerçekleştirdiği rüzgar yatırımlarını tamamladı. Her biri 53 MW gücünde olan Koru RES (Çanakkale) ve Mut RES (Mersin/Karaman) ile faaliyetteki Bandırma RES’in 30 MW kapasite artışı hizmete girdi.

Böylelikle Borusan EnBW Enerji’nin toplam rüzgâr enerjisi kurulu gücü 246 MW’a ulaştı. Tesisler toplam olarak yılda yaklaşık 660 GWh elektrik enerjisi üretecek.

Borusan Holding CEO’su Agah Uğur, şirketin ana misyonunu ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunacak yenilenebilir enerji santrallerinin ekonomimize kazandırılması olarak gördüklerini belirterek, "Enerji portföyümüzün tamamı yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı santral ve projelerden oluşmaktadır. Halen bu portföyümüzün yüzde 60’ını 470 MW gücünde rüzgâr enerjisi projeleri, yüzde 40’ını ise 295 MW gücünde hidroelektrik santral projeleri oluşturmaktadır. 2020 yılında 2.000 MW’lık yenilenebilir enerji portföy hedefimizi korumaktayız ve bu hedefe ulaşabilmek için yaklaşık 4 milyar ABD doları düzeyinde bir yatırımı adım adım yapmaktayız. 2009 dan beri EnbW ile ortalığımız devam ediyor. Hedefimiz 2020’ye kadar 2 bin megavat yenilenebilir enerji üretimine yatırım yapmak. 6 yılda yapılan mevcut yatırımımı 390 MW’a yaklaştı. Bu rakam küçük görünüyor olabilir, ancak sektör yatırım yapmak için zor. Hem maliyetli hem de çevresel faktörler var. Ancak iyi yolda devam ediyoruz. Hedefimiz yenilenebilir enerjide Türkiye’deki en iyilerden olmak. Rüzgar enerjisinde de Türkiye’nin en iyisi olmayı hedefliyoruz. Açılışını yaptığımız bu yatırım da hedefimizi için önemli bir adım. Ancak daha gidilecek çok yol var. Biz bundan sonraki ihalelere de gireceğiz. Umarız ki politik ortam bu ihalelerin gerçekleşmesine engel olmaz." dedi.

Borusan EnBW Enerji, 2020 yılında 2 bin MW rüzgar enerjisi hedefliyor.