BOTAŞ, Pozantı hattı için acele kamulaştırma yapacak

BOTAŞ'ın Pozantı İlçesi Doğal Gaz Boru Hattı Projesi için acele kamulaştırma kararı alındı. Karar, proje güzergahındaki taşınmazlar ile sabit tesisler ve ulaşım yolları için mülkiyet veya irtifak hakkı tesisini kapsıyor.

Enerji Günlüğü- Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) Genel Müdürlüğü, Pozantı İlçesi Doğal Gaz Boru Hattı Projesi için ihtiyaç duyulan taşınmazları acele kamulaştıracak.

Resmi Gazetenin 13 Kasım 2025 tarihli sayısında yayımlanan 10563 sayılı Cumhurbaşkanı Kararına göre, proje güzergahına isabet eden taşınmazlar üzerinde BOTAŞ lehine işlem tesis edilecek.

Kamulaştırma, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27nci maddesi gereğince mülkiyet şeklinde ya da daimi veya geçici irtifak hakkı kurulmak suretiyle gerçekleştirilecek.

Karar, proje kapsamında inşa edilecek sabit tesisler, ulaşım yolları, enerji nakil hatları, katodik koruma hatları ve anot yataklarının yapımı amacıyla ihtiyaç duyulan taşınmazları da kapsıyor.