BOTAŞ’tan Denizli, Konya, Aksaray ve Ankara’da kamulaştırma

Enerji Günlüğü - BOTAŞ, doğalgaz boru hattı, su deşarj hattı ve kuyu projesi inşası için Denizli, Konya, Aksaray ve Ankara’da kamulaştırma...

Enerji Günlüğü - BOTAŞ, doğalgaz boru hattı, su deşarj hattı ve kuyu projesi inşası için Denizli, Konya, Aksaray ve Ankara’da kamulaştırma yapacak.

Bakanlar Kurulu, doğalgaz bağlantı ve su deşarj projeleri için acele kamulaştırma kararı aldı. Buna göre BOTAŞ Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak acele kamulaştırmalara konu projeler ve güzergahları şöyle:

Tavas İlçesi Doğal Gaz Bağlantı Hattı Projesi’nin gerçekleştirilmesi amacıyla Denizli ili, Tavas ve Pamukkale ilçe sınırları içerisinde yer alan taşınmazlar ile söz konusu proje kapsamında inşa edilecek sabit tesisler, ulaşım yolları, enerji nakil hatları, katodik koruma hatları ve anot yatakları yapımı amacıyla ihtiyaç duyulan taşınmazlar kamulaştırılacak.

Hirfanlı Tatlı Su ve Tuz Gölü Tuzlu Su Deşarj Hattı, Kayseri-Konya-Seydişehir/Tuz Gölü Doğal Gaz Boru Hattı, Tuz Gölü Yüzey Tesisleri ve 48 adet kuyu projesi için Konya Aksaray ve Ankara illerinde sahalara isabet eden taşınmazlar ile sabit tesisler, ulaşım yolları, enerji nakil hatları, katodik koruma hatları ve anot yatakları yapımı amacıyla ihtiyaç duyulan taşınmazlar kamulaştırılacak.

Enerji Günlüğü