BP petrol talebinde güçlü toparlanma bekliyor

BP, küresel ham petrol talebinde güçlü toparlanma bekliyor ve bu toparlanmanın bir süre devam edeceğini öngörüyor. 

Enerji Günlüğü - BP, küresel ham petrol talebinde güçlü toparlanma bekliyor ve bu toparlanmanın bir süre devam edeceğini öngörüyor. 

Dünyanın önde gelen enerji şirketlerinden BP Plc, küresel ham petrol talebinde güçlü toparlanma beklediğini ve talepte bu toparlanmanın bir süre devam edeceğini öngördüklerini bildirdi. 

BP CEO'su Bernard Looney yaptığı açıklamada, "Petrol için talebin güçlü olacağına işaret eden çok fazla kanıt var. Bu durumun bir süre için devam edebileceğini düşünüyorum" diye konuştu. Looney ayrıca, ABD'de kayaç petrolü üretiminin kontrol altında tutulmaya devam edileceğini de öngördü. 

PETROL FİYATLARINDA 100 DOLAR KONUŞULUYOR

Öte yandan Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, petrolde bazı opsiyon işlemcileri dünyanın en büyük emtia piyasası olan petrolde 100 doları yeniden gündemlerine aldılar. Habere göre bazı işlemciler Brent ve ABD petrolünün gelecek yılın sonunda 100 doları yeniden göreceği opsiyonunda alım yapmaya başladılar. Haberde analistlerin halihazırda küresel ekonominin toparlanma aşamasında olması nedeniyle yakın vadede 100 doları görmesini beklemediklerinin de altı çizildi. 

Standard Chartered yayınladığı son raporda, petrol fiyatının Aralık ayına kadar 100 dolar/varile yükselebileceğini ifade etmişti. Petrol fiyatları 100 doları en son 2014 yılında görmüştü.