Bursa’da Arar Petrol'e arama izni çıkmadı

Bursa’da 59 bin 190 hektarlık H20-c paftasında petrol arama ruhsatı için Arar Petrol tarafından yapılan başvuru, 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu hükümleri gereğince uygun bulunmadı ve Bakanlık tarafından reddedildi.

Enerji Günlüğü- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Arar Petrol AŞ’nin Bursa ilinde petrol arama ruhsatı talebini reddetti.

Bakanlık Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Arar Petrol AŞ’nin 24 Aralık 2024 tarihinde yaptığı başvuru incelendi. Şirket, Bursa’da H20-c paftasında yer alan toplam 59 bin 190 hektarlık kara alanında arama ruhsatı talebinde bulunmuştu.

HUKUKİ DAYANAK
Değerlendirme sonucunda başvuru, 6491 sayılı Türk Petrol Kanununun 7’nci maddesi ile ilgili yönetmeliğin 9 ve 10’uncu maddeleri uyarınca reddedildi. Karar, 16 Eylül 2025 tarihinde alındı ve Bakanlık kayıtlarına geçirildi.