Çam Pelet, Antalya’da pelet üretim kapasitesini arttıracak

Çam Pelet Enerji, Antalya’daki pelet üretim fabrikasının kapasitesini yılda 7 milyon 236 bin kg’dan 14 milyon 472 bin kg’a çıkaracak. 

Enerji Günlüğü - Çam Pelet Enerji, Antalya’nın Döşemealtı ilçesi sınırlarında bulunan tesisinde pelet yakıtı üretim kapasitesini iki kat arttıracak.

Çam Pelet Enerji A.Ş. tarafından Antalya İli, Döşemealtı İlçesinde, 1200 metrekarelik alanda işletilmekte olan pelet üretim tesisinde kapasite artışı planlanıyor. Alanda makine-ekipman kurulumu gerçekleştirilmiş olduğundan proje kapsamında herhangi bir inşaat faaliyeti yürütülmeyecek. 

Kapasite artışıyla birlikte yılda 7 milyon 236 bin kg olan pelet üretim kapasitesi 5 adet pelet makinesi ilavesiyle yılda 14 milyon 472 bin kg’a çıkarılacak. 

Proje dahilindeki hammadde olarak kullanılacak olan talaş malzeme, piyasadan temin edilecek. Ahşap talaş/toz atıkları sırasıyla kurutma, sıkıştırma, soğutma ve paketleme işlemlerine tabi tutularak pelet üretimi gerçekleştirilecek.

Bütün odun çeşitlerinden herhangi bir katkı olmadan üretilebilen pelet, kalorifer kazanlarında, evdeki sobalarda (pelet sobası), sanayide, ekmek fırınlarında ve farklı yerlerde kullanılabiliyor.  

Enerji Günlüğü