Çanakkale’ye 71 MW’lık Köseler RES kurulacak

Enerji Günlüğü - PNE Wind şirketi Çanakkale’nin Ezine ve Ayvacık ilçelerinde 71.4 MW kapasiteli Köseler Rüzgar Enerjisi Santrali kurup işletecek.PNE...

Enerji Günlüğü - PNE Wind şirketi Çanakkale’nin Ezine ve Ayvacık ilçelerinde 71.4 MW kapasiteli Köseler Rüzgar Enerjisi Santrali kurup işletecek.

PNE Wind Yenilenebilir Enerjiler Ltd. Şti. tarafından Çanakkale ili, Ezine ve Ayvacık ilçeleri, Arasanlı, Köseler ve Yaylacık Köyleri mevkide “Köseler RES(71,4 MWm/71,4 MWe)” projesi planlanıyor. Projenin yatırım maliyetinin 180 milyon lira olması öngörülüyor.

Proje kapsamında kule yüksekliği 135 metre, türbin rotor kanat çapı 126 m olan 4,2 MWm gücünde 17 adet rüzgar türbininin kurulması planlanıyor. Türbinlerin 6 adedi Ezine ilçesi sınırları içerisinde geriye kalan 11 adet türbin ise Ayvacık ilçesi sınırları içerisinde yer alacak.

Santralde yılda 250 GWh elektrik enerjisinin üretilerek kurulacak şalt merkezi vasıtasıyla enterkonnekte sisteme verilmesi planlanıyor. işletme süresi 49 yıl olarak öngörülüyor.

Enerji Günlüğü