Cengiz-Kolin-Limak, Boğaziçi ve Akdeniz EDAŞ`ı devraldı

Enerji Günlüğü – Cengiz-Kolin-Limak Konsorsiyumu, özelleştirme ihalelerini kazandığı Akdeniz ve Boğaziçi Elektrik dağıtım bölgelerini devraldı....

Enerji Günlüğü – Cengiz-Kolin-Limak Konsorsiyumu, özelleştirme ihalelerini kazandığı Akdeniz ve Boğaziçi Elektrik dağıtım bölgelerini devraldı. Konsorsiyum ayrıca, Denizbank, Garanti Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, Vakıfbank, Yapı Kredi ve Ziraat Bankası ile 3 milyar dolarlık bir kredi anlaşmasına imza attı. Bünyesinde bulunan UEDAŞ ile Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’ya, ÇEDAŞ ile Sivas, Tokat ve Yozgat illerine hizmet veren Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu bu imzalarla birlikte BEDAŞ ile İstanbul’un Avrupa yakasındaki, AKDENİZ EDAŞ ile Antalya, Isparta ve Burdur illerindeki abonelere elektrik dağıtımı yapacak. Ankara'da düzenlenen devir törenine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan, TEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haşim Keklik, Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, Kolin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Naci Koloğlu ve Limak İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir katıldı.

İmza töreninde konuşan Cengiz-Kolin-Limak Sözcüsü Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, daha öce Uludağ ve Çamlıbel bölgelerindeki elektrik dağıtımını üç yıldır yürüttüklerini hatırlatarak, bugün gerçekleştirilecek iki bölgenin daha devri suretiyle 4 bölgede 11 ilde elektrik dağıtım ve perakende satış hizmetleri veriyor olacaklarını belirtti. Bundan böyle toplam 9.5 milyon müşteriye yılda yaklaşık 46 milyar kWh'lık dağıtım yapacaklarını anlatan Özdemir, "Böylece Türkiye'nin en büyük özel elektrik dağıtım ve perakende satış şirketi olmanın yanı sıra dünyanın en büyük elektrik dağıtım şirketleri arasına giriyoruz” dedi.

Bu yılın başından itibaren elektrikte dağıtım ve perakende satış operasyonlarının ayrıştırıldığını anlatan  Nihat Özdemir, bunların ayrı uzmanlık ve faaliyet alanları olarak konumlandırılmasıyla özelleştirilen dağıtım bölgelerinin performans ve müşteri memnuniyeti açısından düzenlenmesini gerektirdiğini kaydetti. Serbest tüketici limitinin sıfırlanacak olması nedeniyle önümüzdeki dönemde perakende satışın önemli ölçüde büyüyeceğini kaydetti.

3 MİLYOR DOLARA İMZA, YILDA 500 MİLYON DOLAR YATIRIM

Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün iki dağıtım, iki perakende olmak üzere dört şirketin devri için 3 milyar dolarlık kredi sözleşmesini imzaladık. Ortak girişim grubumuzun portföyündeki dağıtım şirketlerine baktığımızda geniş bir coğrafyaya hizmet veriyoruz. Boğaziçi EDAŞ ile Avrupa Yakası'ndaki, AKDENİZ EDAŞ ile de Antalya, Burdur, Isparta'daki abonelere ulaşacağız. Kaliteli, kesintisiz, güvenli hizmet sunmayı, bunları güvenle verebilmeyi ve kayıp kaçak oranlarını düşürmeyi amaçlıyoruz. Gerekli altyapı için yatırım ve iyileştirme çalışmalarımız sürüyor. Uludağ ve Çamlıbel'de devraldığımız, 2010'dan bu yana 450 milyon liralık yatırım yaptık. BEDAŞ ve Akdeniz EDAŞ ile birlikte yılda tamamen finansmanını kendimiz karşılamak üzere yılda 500 milyon liralık yatırım yapmayı hedefliyoruz."

AKILLI ŞEBEKELERLE LİSANSSIZA DESTEK

Cengiz-Kolin-Limak konsorsiyumları olarak, müşteri memnuniyetini ön planda tuttuklarını anlatan Özdemir şöyle konuştu: "Titizlikle çalışıyoruz. En üstte hizmet kalitesi için çağrı merkezleri kurduk. 24 saat hizmet var. Abonelerin istek ve önerilerine kulak veriyor, işimizi daha iyi yapmak için sürekli çalışıyoruz. En kaliteli hizmet amacıyla şebeke modellemesi, master plan ve akıllı şebeke sistemlerini kurma çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Akıllı şebeke sistemleriyle şu anda dağınık yapıda bulunan lisanssız üretim tesislerinin de sistemimize bağlantısı ve yönetimini kolaylaştıracağız. Elektriği üretildiği yerde tüketip teknik kayıpları en aza indireceğiz. Tüm hizmetleri tek merkezden yürütmeyi hedefliyoruz. Kayıp kaçakları en düşük seviyeye düşürerek daha düşük maliyetlerle hizmet vermemiz mümkün olacak. Amacımız, kaliteli hizmeti rekabet edilebilir fiyatlardan sunmak."