Çin ilk yabancı ortaklı ulusal rüzgar santralini kuruyor

Çin kamu enerji şirketi China Energy, Fransız EDF ile Jiangsu Eyaleti’nde 502 MW kapasiteli denizüstü (offshore) rüzgar enerjisi santrali kuracak. 

Enerji Günlüğü - Çin kamu enerji şirketi China Energy, Fransız EDF ile Jiangsu Eyaleti’nde 502 MW kapasiteli denizüstü (offshore) rüzgar enerjisi santrali kuracak. 

Xinhua Haber Ajansı’nın haberine göre, China Energy Investment Corporation (China Energy) ile Fransız enerji şirketi EDF Çin’in ilk yabancı ortaklı ulusal rüzgar enerjisi yatırımını gerçekleştirecekler. İki şirket, Doğu Çin eyaleti Jiangsu’da bulunan Dongtai kentinde 502 MW kapasiteli denizüstü (offshore) rüzgar enerjisi santrali projesi geliştirmek üzere bir sözleşme imzaladı. 

2 MİLYON İNSANIN ELEKTRİK İHTİYACI KARŞILANACAK

Santral için yaklaşık 1,13 milyar dolar (7,9 milyar yuan) yatırım yapılması öngörülüyor. Santralin yılda 1,39 milyar kilovatsaat elektrik üretmesi bekleniyor. 441 bin 900 ton kömürden elde edilebilen enerjiye eşdeğer olan bu üretim ile 2 milyon insanın yıllık elektrik ihtiyacı karşılanabilecek.

China Energy ve EDF Grubu tarafından ortak olarak finanse edilecek olan santralin 2021 yılının başında hizmete girmesi bekleniyor. Öte yandan China Energy, söz konusu ortaklık bünyesinde yüzde 62,5 oranında payı elinde bulundurduğunu ve EDF Grubu’nun da geri kalan kısma sahip olduğunu açıkladı.