Çin kömür santrallerinde verimliliği arttıracak

Çin yönetimi, enerji verimliliği hedefi kapsamında kömür yakıtlı enerji santrallerinden, elektrik üretiminde kWh başına kömür kullanımının azaltılmasını istedi. 

Enerji Günlüğü - Çin yönetimi, enerji verimliliği hedefi kapsamında kömür yakıtlı enerji santrallerinden, elektrik üretiminde kWh başına kömür kullanımının azaltılmasını istedi. 

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, enerji verimliliğinin iyileştirilmesi ve sera gazı salımını azaltma hedefleri çerçevesinde, kömür yakıtlı santrallerin elektrik üretiminde kWh başına kullanılan kömür miktarını 2025'e kadar 300 gram seviyesine indirmesini istedi. Komisyon, enerji verimliliklerini iyileştiremeyen santrallerin kademeli olarak kapatılacaklarını da belirtti.  

KÖMÜR SANTRALLERİNDEN ÜRETİM ARTTIRIMI TALEBİ

Öte yandan Çin, kömür yakıtlı santrallerden üretimlerini normal seviyeye çıkarmalarını istedi. Çin Başbakan Yardımcısı Han Zheng, ülkedeki elektrik açığının azaltılması için gösterdikleri çabalar çerçevesinde kömür yakıtlı enerji santrallerinden elektrik üretimlerini mümkün olan en kısa zamanda normal seviyelerine çıkarmalarını istediklerini bildirdi. Han Zheng, Çin'in kömür fiyatlarının regülasyonunu arttıracaklarını, bunu yanı sıra enerji ithalatı, ihracı ve rezervlerinin yönetimini iyileştireceklerini de vurguladı. 

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu Çin'in günlük kömür üretiminin 12 milyon tonu geçmesini bekliyor.