Çin’de yeni enerjili araç satışları yüzde 60 arttı

Çin’de 2021 yılında yeni enerjili otomobil kaydı bir önceki yıla göre yüzde 60 artarak 7.84 milyona ulaştı.

Enerji Günlüğü - Çin’de yeni enerjili olarak bilinen elektrikli, hibrit ve hidrojen yakıtlı araç (NEV’ler) satışları 2021’de %60 arttı.

Çin Kamu Güvenliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Çin’de kayıtlı yeni enerjili olarak bilinen elektrikli, hibrit ve hidrojen yakıtlı araç (NEV’ler) sayısı 2021 yılında bir önceki yıla göre yüzde 59’dan fazla artarak 7.84 milyona ulaştı. Bakanlık, bu rakamın ülkedeki toplam otomobil sayısının yüzde 2,6’sını temsil ettiğini belirterek, Çin’in son beş yılda yeni kayıtlı yeni enerjili otomobillerin sayısının hızla arttığını belirtti. 

Kamu güvenliği bakanlığından elde edilen veriler ayrıca, geçen yıl Çin’de 36,74 milyon motorlu taşıtın tescil edildiğini ve toplam motorlu taşıt sayısının 302 milyonu otomobil olmak üzere 395 milyona ulaştığını gösterdi. 

Dünyanın en büyük otomobil pazarı olan Çin, 2025 yılına kadar otomobil satışlarının %20'sini plug-in hibritler ve hidrojen yakıt hücreli araçlar da dahil olmak üzere NEV’lerin oluşturmasını hedefliyor.