Çinli BYD, akıllı sürüş araştırma bölümü kurdu

Türkiye pazarına giriş yapmaya hazırlanan Çinli elektrikli araç üreticisi BYD, otonom sürüş konusunda yeni inovasyolar için binlerce yazılım mühendisini işe almaya başladı.

Enerji Günlüğü - Çin'in en büyük elektrikli araç üreticisi BYD, rakiplerini yakalayabilmek amacıyla yeni bir "akıllı sürüş araştırma bölümü" kurdu.

Çin merkezli elektrikli araç üreticisi BYD, otonom sürüş konusunda rakiplerinin gerisinde kalması nedeniyle yeni bir "akıllı sürüş araştırma bölümü" kurdu ve büyük bir işe alım sürecine girdi. 4 ila 5 bin arasında yazılım mühendisinin işe alındığını belirten Kıdemli Başkan Yardımcısı Stella Li, iki ila üç yıl içinde çeşitli inovasyonlarla öne çıkacaklarını belirtti.

ÇOK SATAN ARACINDA FİYAT DÜŞÜRDÜ

Öte yandan BYD, en çok satan modeli Seal sedanın başlangıç fiyatını %10 oranında düşürerek 189 bin 800 yuan (27 bin 459 dolar) seviyesine çekti. Şirketin bu hamleyle dünyanın en büyük otomobil pazarındaki liderliğini genişletmeyi hedeflediği belirtildi. 

Mart ayında ALJ Türkiye ile distribütörlük için niyet mektubu imzalayan BYD’nin, Türkiye pazarına giriş yapması bekleniyor.