Çinli şirketler Alaska’da LNG yatırımı yapacak

Enerji Günlüğü - Çinli Sinopec, Bank of China ve China Investment Corp ABD’nin Alaska Eyaleti’nde 43 milyar dolarlık LNG yatırımı yapacaklar.ABD Başkanı...

Enerji Günlüğü - Çinli Sinopec, Bank of China ve China Investment Corp ABD’nin Alaska Eyaleti’nde 43 milyar dolarlık LNG yatırımı yapacaklar.

ABD Başkanı Trump’ın Çin ziyareti sırasında, Alaska Gasline Development Corp (AGDC), Çin’in en önemli petrol şirketi Sinopec, ülkenin en önemli bankalarından biri olan Bank of China ve varlık fonu China Investment Corp ile Alaska Eyaleti’nde LNG yatırımı yapılması konusunda anlaşma imzaladı. 

Anlaşmanın 43 milyar dolara kadar ulaşan bir yatırım hacmine sahip olacağı, inşaat aşamasında 12 bin kişiye kadar istihdam yaratacağı kaydediliyor. Ayrıca yatırım, ABD’nin Asya ile olan yıllık ticaret açığını yaklaşık 10 milyar dolar azaltacak ve Çin’e temiz enerji sağlayacak. 

AGDC, Alaska Eyaleti içinde hizmet vermek üzere 1.287 km uzunluğunda bir boru hattı ile ihracat amaçlı 20 milyon tonluk bir LNG üretim tesisi inşa ediyor.